(02) 330 55 00  |  info@tipom.si
DomovSplošni pogoji uporabe

SPLOŠNI POGOJI UPORABE

1. Uporaba spletne strani

Uvodna določila

Splošni pogoji uporabe opisujejo delovanje spletne strani in spletne trgovine https://tipom.si/ (v nadaljevanju: spletna stran), določajo pravice in obveznosti uporabnika oz. kupca ter upravljavca spletne strani in spletne trgovine, urejajo pa tudi poslovni odnos med prodajalcem in kupcem.

Splošni pogoji so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1) ter Zakonom o elektronskih komunikacijah (ZEKom-1).

Uporabnika spletne strani oz. kupca zavezujejo na dan uporabe spletne strani oz. na dan oddaje spletnega naročila, veljavni in na spletni strani objavljeni Splošni pogoji uporabe. Kupec je na splošne pogoje poslovanja opozorjen pred oddajo naročila in mora pred oddajo naročila potrditi, da je seznanjen z njihovo vsebino.

Vsebina spletne strani

Spletna stran je namenjena vsem ljubiteljem moto in ATV sveta kot predstavitvena spletna stran. Na njej boste dobili avtorsko vsebino in povzetke drugih uradnih spletnih strani. Mapa spletne strani je sestavljena iz domače strani, o podjetju, poslovnih partnerjih in motoristični vsebini. Našli boste tudi informacije o različnih tipih motornih koles in ATV in UTV, pa tudi o motoristični opremi in rezervnih delih. Predstavili bomo tudi vse novosti ko gre za predstavitve novih modelov na trgu in v naši trgovini, ter vas obveščali o posebnih ponudbah in akcijah. S pomočjo gumba za naročilo na naše novičke pa si omogočite tudi dostop o družbenih omrežij in možnosti deljenja objav na družbenih omrežjih ali pošiljanja po elektronski pošti.

Vsebina spletne trgovine

Na drugi strani je spletna trgovina razdeljena na dva segmenta. Ena je direktna prodaja preko spletne strani – trgovine https://tipom.si/trgovina , kjer najdete najrazličnejše izdelke kot so, motoristične jakne, čelade, rezervni deli, pnevmatike, rokavice ali očala. Z izbiro izdelka greste na blagajno, kjer izdelek plačate, mi pa vam ga dostavimo.

Druga možnost je nakup s pomočjo povpraševalnega obrazca. Ker so štirikolesniki, motorji in druga vozila specifičnega značaja, se lahko dogovorimo za ogled ali test vozila. Izpolnite obrazec, na katerega bomo v najkrajšem možnem času odgovorili in določili termin.

2. Varstvo osebnih podatkov

Zasebnost

Upravljavec spletne strani se zavezuje, da bo varoval zaupnost osebnih podatkov in zasebnost uporabnikov te spletne strani v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1), Splošno uredbo EU o varstvu podatkov ter drugimi zakoni in predpisi, ki urejajo varstvo osebnih podatkov.

Upravljavec bo obdeloval podatke le za namene za katere so bili zbrani:

  • kontaktiranja uporabnika za potrebe izvedbe naročila oz. nakupa in morebitna dodatna pojasnila ob naročilu,
  • za dostavo naročila,
  • za izdajo računa,
  • za izvajanje funkcije shranjevanja priljubljenih artiklov na uporabniškem profilu uporabnika,
  • za izvedbo nakupa v spletni trgovini,
  • za uveljavljanje garancij.
Plačilni pogoji

Prodajalec omogoča v spletni trgovini plačilo s plačilno oziroma kreditno kartico ali z nakazilom na račun prodajalca Tipom d.o.o. po ponudbi oz. predračunu, ki ga kupec prejme na svoj elektronski naslov.

Plačilo s kartico:

Kupec opravi plačilo s plačilno oziroma kreditno kartico preko plačilnega sistema Stripe, ki zagotavlja varno plačilo. Plača lahko z debetno ali kreditno kartico (MasterCard, Visa ali American Express). Pri plačilu s kartico se ne obračunajo dodatni stroški.

Po izbiri načina plačila s kartico vnesite zahtevane podatke:

  • Številka kartice (16 mestna št. na sprednji strani kartice)
  • CVV koda (zadnje 3 številke na hrbtni strani)
  • Veljavnost kartice (mesec in leto).

Kupec mora biti ista oseba kot je imetnik plačilne oz. kreditne kartice.

Po uspešnem vnosu podatkov in končanem nakupu vas bo preusmerilo na stran banke. Nadaljevanje postopka plačila se razlikuje od ponudnika bančnih storitev oziroma izdajatelja kartice. Varnostno kodo prejmete po različnih kanalih (sms, prenosna naprava…) V koliko vam varnostna koda ni posredovana se obrnite na svojega ponudnika bančnih storitev ali izdajatelja kartice. Po kliku na gumb plačaj vas preusmeri na stran kamor vpišete kodo, ki jo prejmete v sms sporočilu od vaše banke.

Po uspešnem plačilu je transakcija vidna v vašem izpisku banke.

Kupec je dolžan preveriti pravilnost podatkov pred oddajo naročila.

Potrditev naročila in plačila prejme kupec na svoj elektronski naslov, skupaj z obvestilom o pravici do odstopa od pogodbe. Kupec prejme natisnjen račun na katerem je navedena razčlenjena cela in vsi stroški v zvezi z nakupom,  ob dobavi izdelka.

V primeru preklica naročila ali spremembe načina plačila nas obvestite s poslanim elektronskim sporočilom po elektronski pošti na naslov info@tipom.si.

Plačilo po predračunu (TRR)

Kupec lahko plačilo opravi z nakazilom na TRR št. SI56 0451 5000 0338 844 po ponudbi oz. predračunu, ki ga prejme na svoj elektronski naslov. Kot referenco pri plačilu vnese ID naročila. Naročilo bo obdelano in odposlano šele po prejemu plačila na naš bančni račun prodajalca, zato se lahko pri tem načinu plačila proces dostave podaljša za kakšen dan ali dva.

Cene & Popusti

Krajši opis posameznega blaga je naveden v spletni trgovini. Vse cene so v evrih. Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo v naprej določene veljavnosti. Cene ne vključujejo stroškov dostave blaga, ki se plača dodatno. Vse cene vsebujejo DDV, razen če je izrecno napisano drugače. Prodajalec si pridržuje pravico do spremembe cene, če ni drugače navedeno (primer akcij in posebnih popustov). Navedene cene veljajo samo za nakupe v spletni trgovini in se lahko razlikujejo od cen v trgovini.

Prodajalec si prizadeva zagotovili najbolj ažurne in točne podatke, a lahko se zgodi, da je podatek o ceni napačen. V tem primeru, ali v primeru, da se cena artikla spremeni med obdelavo naročila, bo prodajalec kupca o tem obvestil in kupcu omogočil odstop od nakupa oz. mu ponudil rešitev, ki bo v obojestransko zadovoljstvo.

Popusti in kuponi oz. promocijske kode se ne seštevajo.

Denarna sredstva, ki so bila vplačana za darilne bone in na predračun, se ne obrestujejo. Darilnega bona ni možno menjati za gotovino.

Koda za popust oz. kupon je časovno omejen in kupcu prinaša različne ugodnosti pri nakupu. Aktivno kodo lahko kupec prejme na svoj elektronski naslov, v medijih, oglasnih sporočilih ali na spletni strani prodajalca.

Kodo kupona lahko kupec uporabi le enkrat. V primeru, da pri naročilu uporabi kodo in nato naročilo prekliče, kupec ni upravičen do nove ugodnosti na podlagi te kode.

Kupec vnese kodo kupona v košarici pri obdelavi naročila in pritisne gumb unovči kupon. Vrednost kode za popust se avtomatično odšteje od cene naročila, kar je razvidno iz povzetka. Poravnati je potrebno razliko, ki je razvidna iz povzetka naročila. Kombinacija različnih ugodnosti (več kod oz. kuponov), znotraj istega naročila, ni mogoča. Kupec z nakupom nadaljuje tako, da pritisne gumb nadaljuj na blagajno, kjer v naslednjem koraku vpiše svoje osebne podatke, izbere način plačila, sprejme splošne pogoje in politiko zasebnosti ter pritisne gumb »kupite sedaj«.

3. Garancije & Vračila

Dostava

Za dostavo prodajalec uporablja Pošto Slovenije in DPD, za dostavo štirikolesnika se prodajalec in kupec dogovorita individualno. Prodajalec si pridržuje pravico izbrati tudi drugo vrsto dostave, če bo s tem zagotovil hitrejšo in kvalitetnejšo dostavo. Dostavljavec naročene artikle dostavi na naslov, ki ga je kupec navedel ob naročilu. V primeru, da kupec paketa ne more sprejeti, ga lahko prevzame tudi kasneje, na najbližji Pošti Slovenije oz. bencinskem servisu ali paketomatu.

Strošek dostave je odvisen od velikosti paketa. O višini stroška dostave bo kupec obveščen v procesu oddaje spletnega naročila. Poštnina je brezplačna za naročila nad 30,00 EUR (kadar je kraj dostave v Sloveniji).

Za artikle, ki jih v določenem trenutku ni na zalogi, se dobavljivost poveča. Artikel bo prodajalec takoj naročil pri svojih dobaviteljih in naročilo kupca odelal in dostavil takoj, ko artikel prejel na zalogo.

Garancija

Artikli imajo garancijo, če je tako navedeno na garancijskem listu ali na računu. Garancija je veljavna v garancijskem roku, ob upoštevanju navodil na garancijskem listu, ter ob predložitvi računa.

Garancijo lahko kupec uveljavlja pri prodajalcu na e-naslov: info@tipom.si, tako, da pošlje orginalni račun, prodajalec pa mu s pošlje obrazec za uveljavljanje garancije.

Informacija o garanciji je navedena tudi na strani s predstavitvijo artikla. Če informacije o garanciji ni, artikel nima garancije.

Vračila

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Praesent porttitor tempus nisl non molestie. Etiam efficitur dui a nunc egestas, sit amet auctor arcu vulputate. Nam vitae elementum purus. Interdum et malesuada fames ac ante ipsum primis in faucibus. Nulla gravida, purus nec lacinia ultricies, justo leo sagittis dolor, vel tristique nisl odio quis orci. Class aptent taciti sociosqu ad litora torquent.

Integer augue augue, laoreet sit amet euismod quis, tempus ut nisl. Nunc congue pulvinar libero. Ut ultrices nulla et aliquet maximus. Integer vitae ipsum arcu. Fusce porttitor nisl sed justo condimentum viverra. Quisque non dolor mauris. In aliquet elit commodo ipsum accumsan, vitae faucibus felis maximus. Aliquam erat volutpat. Morbi turpis lectus, ornare sagittis sapien et, posuere rhoncus.

Leasing

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Praesent porttitor tempus nisl non molestie. Etiam efficitur dui a nunc egestas, sit amet auctor arcu vulputate. Nam vitae elementum purus. Interdum et malesuada fames ac ante ipsum primis in faucibus. Nulla gravida, purus nec lacinia ultricies, justo leo sagittis dolor, vel tristique nisl odio quis orci. Class aptent taciti sociosqu ad litora torquent.

Integer augue augue, laoreet sit amet euismod quis, tempus ut nisl. Nunc congue pulvinar libero. Ut ultrices nulla et aliquet maximus. Integer vitae ipsum arcu. Fusce porttitor nisl sed justo condimentum viverra. Quisque non dolor mauris. In aliquet elit commodo ipsum accumsan, vitae faucibus felis maximus. Aliquam erat volutpat. Morbi turpis lectus, ornare sagittis sapien et, posuere rhoncus.

Stvarne napake

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Praesent porttitor tempus nisl non molestie. Etiam efficitur dui a nunc egestas, sit amet auctor arcu vulputate. Nam vitae elementum purus. Interdum et malesuada fames ac ante ipsum primis in faucibus. Nulla gravida, purus nec lacinia ultricies, justo leo sagittis dolor, vel tristique nisl odio quis orci. Class aptent taciti sociosqu ad litora torquent.

Integer augue augue, laoreet sit amet euismod quis, tempus ut nisl. Nunc congue pulvinar libero. Ut ultrices nulla et aliquet maximus. Integer vitae ipsum arcu. Fusce porttitor nisl sed justo condimentum viverra. Quisque non dolor mauris. In aliquet elit commodo ipsum accumsan, vitae faucibus felis maximus. Aliquam erat volutpat. Morbi turpis lectus, ornare sagittis sapien et, posuere rhoncus.

4. Pogosta vprašanja

Vprašanje 1

Toggle content goes here, click edit button to change this text.

Vprašanje 1

Toggle content goes here, click edit button to change this text.

Vprašanje 1

Toggle content goes here, click edit button to change this text.

Vprašanje 1

Toggle content goes here, click edit button to change this text.

X